test

Jobbe i DGI

Vi er 30 ansatte i DGI. Møt noen av oss og hør oss fortelle om hvordan det er å jobbe i selskapet.

Ledige stillinger i DGI blir annonsert på finn.no

Hvorfor begynte du å jobbe i DGI?

Jeg begynte som lærling i 2012 og har vokst mye på utfordringene jeg har fått siden den gang. I DGI får vi mulighet til å vokse, lære og har frihet under ansvar. Det er store muligheter for å påvirke egen hverdag, noe som verdsettes høyt.

Hvilken utdanning og arbeidserfaring har du?

Bachelor i økonomi og forretningsjus fra BI (2015-2018). Jeg har mye arbeidserfaring innen serviceyrket. I tillegg har jeg flere år i DGI både som lærling, innleid og ansatt både innen servicesenter, utetekniker/montør, nettverk og lønn/HR.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg?

Jeg vil si at ingen arbeidsdager ser like ut i DGI. Uansett hvilken rolle jeg har hatt har det alltid vært veldig ulike dager. Det har aldri vært mangel på antall saker, ønsker eller utfordringer. Min jobb er å bistå de ansatte i kommunene slik at de får utført sine arbeidsoppgaver på best mulig måte.

Hva er det viktigste du gjør for kommunene?

Det er vanskelig å legge frem kun én ting her. Jeg prøver å fange opp det jeg kan av ønsker og problemstillinger. Min jobb er blant annet å sørge for at brukerveiledninger finnes, holde i oppgraderinger av systemene, og sørge for at informasjon mellom DGI og kommunene flyter. Jeg tilrettelegger og følger opp ønsker og forbedringer, samt gir god oppfølging i prosjekter og i systemforum.

Hvordan ser du for deg at kommunale tjenester i ditt fagområde ser ut om 10 år?

Jeg ser for meg at det vil skje mye innenfor lønn, økonomi og HR fremover. Innen noen få år skal nytt ERP-system implementeres og bare der tror jeg vi kan hente mange gevinster. På lang sikt er jeg helt sikker på at vi vil oppnå mer automatisering, felles og enklere løsninger.

Hvorfor begynte du å jobbe i DGI?

Når jeg jobbet som kursinstruktør i Commaxx hadde jeg to stykker fra DGI på kurs hos meg. Dette var i 2009. Den gangen spøkte jeg med dem om at DGI var nært der jeg bor og at de måtte si ifra hvis det ble noe ledig der. To år senere på en juleavslutning på skolen til min yngste datter tipset daværende leder meg om at det var en ledig stilling. Jeg syntes det virket interessant, og i tillegg kunne jeg slippe å pendle inn til Oslo. Etter et par intervjuer fikk jeg jobben i DGI som plattformansvarlig i mars 2011.

Hvilken utdanning og arbeidserfaring har du?

Jeg var murer og deretter yrkesdykker før jeg startet på IT-karrieren. Tok ett år på IT-Akademiet før jeg begynte i IT-bransjen februar 2000. Jeg jobbet som konsulent før jeg startet i DGI med ansvar for mellomstore og store kunder, og drev med alt av datarom-oppsett til oppsett av rack med servere og enkeltservere. Kjerneområdene mine var virtualisering og Microsoft teknologier. Jeg var sertifisert kursinstruktør på Microsoft og VMWare i 2007 og kjørte mye kurs over hele Norge i denne perioden på virtualisering. I 2011 begynte jeg i DGI og har vært involvert i det meste her på IT, men hovedansvaret har vært datahall, virtualisering og servere.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg?

Jeg starter dagen på kontoret med medbragt kaffe (0.5l), og så er det en rekke møter gjennom dagen, det er blant annet faste ukentlige driftsmøter med vår driftsleverandør Sopra Steria, der vi gjennomgår drift og utfordringer/løsninger fra uke til uke, lisensstatusmøte for å sørge at vi til enhver tid er korrekt lisensiert, sikkerhetsråd i DGI der vi behandler både operativ sikkerhet i nåtid og pågående trusler samt fremtidig taktisk arbeid ved f.eks planlegging av aktiviteter som penetrasjonstester, sikkerhetsrevisjoner m.m, i tillegg til en sikkerhetsbriefing fra Sopra Steria der vi gjennomgår det aktuelle trusselbildet annenhver uke. Innimellom møter prøver jeg å enten få forberedt meg til neste møte, eller utføre oppgaver som har frister. Snakker en del med gode kollegaer også innimellom møter/oppgaver for å få litt god energi og en deilig knekkebrødlunsj med vann før man går inn i nytt arbeidsmøte. Sånn går dagene, og plutselig er klokken fire og jeg reiser hjem. 

Hva er det viktigste du gjør for kommunene?

Som innbygger i en av eierkommunene er jeg opptatt av at de skal få mest mulig ut av sine IT-investeringer. Før sourcingen til Sopra Steria var min viktigste arbeidsoppgave å sørge for tilgjengelighet og stabil drift/plattform. Etter outsourcing er dette
fortsatt noe som jeg er meget opptatt av, men da i dialog/oppfølging og driftsmøter med Sopra Steria. Videreutvikling og modernisering av våre tjenester er også en meget viktig oppgave der jeg kan bidra.

Hvordan ser du for deg at kommunale tjenester i ditt fagområde ser ut om 10 år?

Jeg håper i hvert fall at vi har kommet dit at grunnleggende IT-sikkerhet er innebygd i samtlige tjenester, at tjenestene ikke lenger krever en spesifikk enhet eller operativsystem, det fungerer på hva som helst og hvor som helst og sikkerheten ivaretas uavhengig av brukerens kompetansenivå på IT. Om 10 år skal det fortsatt være enkelt å være næringsliv og innbygger i våre eierkommuner, med automatiserte tjenester og kommuneassistenter basert på kunstig intelligens som kan svare på det meste. Jeg håper at utfordringene med eldrebølgen er over, og vi har laget/anskaffet de beste IT-løsningene som har løst utfordringene innenfor helsesektoren.

 

Hvorfor begynte du å jobbe i DGI?

Jeg kom over stillingsutlysningen som løsningsarkitekt for kommunenes ERP-plattform og syntes den virket spennende. Hadde lyst på nye utfordringer, og trengte et miljøskifte etter mange år innen plast-industrien og ett og samme konsern.

Hvilken utdanning og arbeidserfaring har du?

Jeg er utdannet IT-ingeniør fra det som den gang het Gjøvik Ingeniørhøgskole (nå NTNU), og har i tillegg tatt deltidsstudier ved Høyskolen i Hedmark innen finans og regnskap. Arbeidserfaringen opparbeidet gjennom mer enn 40 år, er utfordrende å oppsummere, men disse bolkene kan kanskje gi mening:

  • Programmering og systemutvikling på mange ulike plattformer
  • Implementering og forvaltning av teknisk IT-infrastruktur i et større internasjonalt konsern
  • Implementering og forvaltning av sentrale ERP-løsninger i et større internasjonalt konsern
  • I DGI-sammenheng, ulike digitaliseringsprosjekter både innen ERP og etter hvert andre plattformer.
  • Jeg har lang arbeidserfaring innen prosjekt- prosess- og personalledelse
Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg?

En vanlig arbeidsdag består i stor grad av arbeid og oppgaver tilknyttet ulike digitaliserings- og forbedringsprosjekter, men også løpende forbedringsarbeid. Mange av oppgavene skjer i tett samarbeid med kollegaer i DGI, ressurser fra Sopra Steria, med kommunenes digitaliseringsansvarlige og med ulike brukermiljøer ute i kommunene. Gjennom Teams-møter, chat og saksbehandling i ServiceNow «suser dagene av sted».

Hva er det viktigste du gjør for kommunene?
  • Forsøker å fange opp og forstå brukerbehov gjennom mye kontakt med kommunene.
  • Forsøker å bidra til effektive og gode arbeidsprosesser for brukerne innen relevante fagområder.
  • Forsøker å bidra til økt digital kompetanse ved å involvere, informere og dele.
Hvordan ser du for deg at kommunale tjenester i ditt fagområde ser ut om 10 år?

10 år er enormt lenge i IT-sammenheng, og fremtidsbildet er egentlig umulig å predikere. Men håpet mitt vil være at vi vi ser flere større kommuner og en etablert og velfungerende delingskultur der både store og små kommuner kan utnytte felles, integrerte og sikre skybaserte IT-tjenester.

Standardiserte IT-tjenester som utvikles og forvaltes av kommuner og kommunesamarbeid med tilstrekkelig innovasjonskraft og økonomiske muskler i samarbeid med de beste leverandørene, standardiserte IT-tjenester som, mye enklere enn i dag,
kan konsumeres av både store og små kommuner til riktige priser.

Om 10 år håper jeg enda flere hoder, flere hender og mer av kommunenes ressurser kan vende blikket «utover» i stedet for «innover» til økt nytte og glede for både innbyggere og næringsliv.

Publisert: 12.12.2023 17:53:54
Sist endret: 28.08.2024 06:44

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?