Rådgivning
DGI har som kommunenes IT-avdeling kompetanse på fagområder som faller utenfor kommunens kjernekompetanse. Når de kommunale tjenestene skal forbedres er det ofte i tett sammenheng med oss.
Prosjektledelse og porteføljestyring
DGI bidrar inn i prosjekter som handler om anskaffelser eller utvidelser av IT-systemer. Dette kan være i form av prosjektledelse, prosessledelse, endringsledelse, kommunikasjonsarbeid og fasilitering av arbeidsmøter. .
Vi har ansvar for å forberede saker til de ulike nivåene i styringsmodellen, og jevnlig overvåke og kontrollere prosjektporteføljen opp mot behov og avtaler.
Tjenestedesign
Vi gjennomfører tjenestedesign og kartlegging av kommunens eller innbyggernes behov.
Arkitektur og teknologirådgivning
DGI har et ansvar for IT-porteføljen, og for å sikre god IT-arkitektur.
Vi bistår med planlegging og rådgivning inn i kommunenes arbeid med strategisk digital utvikling. Vi fasiliterer workshops, gir råd til beslutningstakere i kommunene og er med på å etablere strategier og målsetninger.
Anskaffelsesrådgivning
DGI ivaretar helheten i IT-porteføljen, og sørger for at nye IT-systemer passer inn i eksisterende systemportefølje
Sikkerhetsrådgivning (ROS, DPIA etc.)
Sikkerhet har høy prioritet i DGI. Vi gjennomfører generell rådgivning på IT-sikkerhet, iverksetter tiltak for å styrke sikkerheten på IT-systemene, og utfører jevnlige tester på systemene og kommunens ansatte, med mål om å øke bevisstheten rundt sikkerhetsproblematikk.
Kommunene har selv ansvaret for å gjennomføre ROS og DPIA, men DGI bistår ofte i disse prosessene. I tillegg utfører vi teknisk ROS på nye løsninger og systemer.